Unipetrol zlučuje dve spoločnosti

Skupina Unipetrol zjednocuje svoje aktivity na slovenskom trhu. Rozhodla sa zlúčiť spoločnosti Unipetrol Slovensko a Mogul Slovakia. Nástupnícku spoločnosťou, ktorá bude zastrešovať veľkoobchodnú distribúciu palív a predaj olejov a mazív značiek Mogul a Paramo na slovenskom trhu, bude spoločnosť Unipetrol Slovensko.

 Zmena má viesť k efektívnejšej koordinácii firemných aktivít, a zároveň má prispieť k posilneniu pozície na exportnom trhu. Fúzia bude účinná od 1. januára 2016.
Unipetrol zároveň oznámil, že pripojil k medzinárodnému projektu s názvom Bioenergy 2020+, ktorý sa zaoberá vývojom sofistikovaných biopalív druhej generácie. Projekt vedie Technická univerzita vo Viedni. Vyrobená biopalivá sa majú testovať v závode v Litvínove.
Spoločnosť tiež nedávno vstúpila do Českej vodíkovej technologickej platformy. Jej cieľom je rozvoj vodíkového hospodárstva a technológií v Českej republike. Vodík je považovaný za prvok, ktorý má veľký potenciál, pokiaľ ide o budúce využitie, napríklad v doprave.