Spoločnosť Nafta počas zimy dodala do siete vyše 2 miliardy kubických metrov plynu

V zimnom období, od októbra 2016 do konca februára 2017, dodala akciová spoločnosť Nafta do plynárenskej siete viac ako 2 miliardy kubických metrov (m3) plynu, z čoho významná časť bola určená pre slovenskú distribučnú sieť a slovenský virtuálny bod. Informovala o tom agentúra TASR.

      Počas práve skončenej sezóny Nafta opäť spoľahlivo plnila nominácie klientov v oblasti podzemného skladovania zemného plynu. "Sme hrdí, že spoločnosť Nafta aj v tomto roku potvrdila svoju pozíciu lídra v oblasti podzemného skladovania zemného plynu na Slovensku, čo sa prejavilo v stave naplnenia zásobníkov spoločnosti, ale aj v stabilnom poskytovaní skladovacích služieb našim klientom počas zimnej sezóny," uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Nafta Martin Bartošovič.
      Spoľahlivé fungovanie podzemných zásobníkov bolo tiež jedným z faktorov, ktoré napomohli zásobovať domácnosti, ale aj iných spotrebiteľov zemného plynu pravidelnými dodávkami.
      Výrazne chladné počasie sa prejavilo najmä v požiadavke klientov na intenzívne tzv. odťažovanie, pričom vysoké ťažobné výkony Nafta poskytovala počas celej zimnej sezóny. Počas celého ťažobného obdobia sa spoločnosti darilo plniť všetky požiadavky klientov stabilne a bez akýchkoľvek obchodných alebo technických obmedzení.
      Nafta sa zaoberá skladovaním plynu a budovaním podzemných zásobníkov zemného plynu na Slovensku a venuje sa prieskumu a ťažbe uhľovodíkov. Majoritným, 56,15-% akcionárom spoločnosti Nafta, a.s., je SPP Infrastructure, a. s. Spoločnosť CzechGas Holding Investment B.V. vlastní 40,45 % akcií.