Spoločnosť ADNOC Gas zo SAE podpísala dohodu o dodávke LNG do Číny

(TASR) - Spoločnosť ADNOC Gas zo Spojených arabských emirátov (SAE) oznámila dohodu s čínskou firmou PetroChin o dodávke skvapalneného zemného plynu (LNG) v hodnote 450 až 550 miliónov USD (418,80 - 511,87 milióna eur). TASR o tom informuje na základe správy AFP.
        To je jej ďalšia dohoda s ázijským klientom po dohodách s japonskými a indickými spoločnosťami od marcového uvedenia akcií ADNOC Gas na burzu. Presnejšie údaje o objeme dodávok ani časový harmonogram neboli zverejnené.
        "Čína je naďalej kľúčovým trhom pre plyn ADNOC a táto dohoda posilňuje našu úlohu hlavného dodávateľa LNG vo východnej a južnej Ázii a mimo nej," uvádza sa vo vyhlásení ADNOC.
        V júli spoločnosť uzavrela 14-ročnú dodávateľskú dohodu s Indian Oil Corporation v hodnote 7 až 9 miliárd USD a minulý mesiac päťročnú zmluvu s japonským JAPEX v hodnote 550 miliónov USD.
        V máji ADNOC Gas, ktorého vlastníkom je štátny ropný gigant ADNOC s podielom vo výške 90 %, podpísal trojročnú zmluvu o dodávkach s francúzskymi spoločnosťami TotalEnergies Gas a Power. Hodnota kontraktov sa odhaduje na 1,2 miliardy USD.