Priemerná cena benzínu v USA sa za tri týždne zvýšila

webnoviny.sk | 10.1.2011 strana: 0 | Autor: SITA
Priemerná cena benzínu v USA bola 7. januára na úrovni približne 3,08 USD za galón. Pred tromi týždňami bola priemerná cena benzínu 2,98 USD za galón.

NEW YORK 10. januára (WEBNOVINY) - Priemerná cena za galón benzínu v USA sa za posledné tri týždne zvýšila o 9,32 centov. Rast cien benzínu sa však spomalil. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Lundberg, ktorá ho uskutočnila na vzorke 2 500 čerpacích staníc. Priemerná cena benzínu sa 7. januára nachádzala na úrovni približne 3,08 USD za galón. Pred troma týždňami bola priemerná cena benzínu 2,98 USD za galón a v rovnakom období minulého roka bol benzín lacnejší o 34,44 centov.

"Ceny benzínu sa zvýšili, tempo ich rastu sa však znížilo a máme dôvody veriť, že rast týchto cien sa bude aj naďalej spomaľovať, alebo sa úplne zastaví," povedala šéfka prieskumu Trilby Lundberg. Cena ropy bola 3. januára na úrovni 91,55 USD za barel a odvtedy už len klesá. To je hlavný dôvod prečo Lundberg očakáva spomalenie rastu cien benzínu alebo aj jeho úplne zastavenie.

Najviac zaplatili za galón benzínu motoristi v Chicagu, kde bola priemerná cena benzínu na úrovni 3,35 USD za galón, naopak, najnižšia cena benzínu bola podľa prieskumu v Salt Lake CIty, kde stál galón benzínu 2,73 USD.