OPEC+ odložil zasadnutie, ceny ropy sa prepadli o viac než 4 %

(TASR) - Ceny ropy sa prepadli o viac než 4 % a cena Brentu klesla pod 79 USD za barel (159 litrov). Trhy tak zareagovali na najnovšie informácie, že ropné zoskupenie OPEC+ odložilo zasadnutie, na ktorom sa mala prerokovávať ťažobná politika. Schôdzka sa pôvodne mala uskutočniť koncom tohto týždňa. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters a údajov agentúry Bloomberg.

              Zasadnutie zoskupenia OPEC+, ktoré tvoria členské štáty Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) a ďalší producenti na čele s Ruskom, sa malo uskutočniť v nedeľu 26. novembra. Očakávalo sa, že sa na ňom bude prerokovávať možnosť ďalšieho predĺženia ropných škrtov, prípadne ich zvýšenie.

        Najnovšie však predstavitelia OPEC oznámili, že zasadnutie OPEC+ bude presunuté na štvrtok 30. novembra. Ešte pred oficiálnym oznámením agentúra Bloomberg informovala, že schôdzka sa pravdepodobne odloží na neurčito, pričom citovala delegátov, podľa ktorých Saudská Arábia dala najavo nespokojnosť s objemom produkcie ďalších členov.