Výroba v bratislavskej rafinérii Slovnaft pokračuje bez obmedzení

Výroba v bratislavskej rafinérii Slovnaft pokračuje bez obmedzení. Rafinérska spoločnosť a najväčší slovenský predajca motorových palív Slovnaft prijíma ďalšie opatrenia na ochranu svojich zamestnancov, spolupracovníkov a zákazníkov pred šírením koronavírusu. "Cieľom je maximálne dodržiavanie hygienických pravidiel, obmedzenie stretnutí a zavedenie novej povinnosti pre zamestnancov informovať o riziku ochorenia,“ povedal pre agentúru SITA hovorca Slovnaftu Anton Molnár. Preventívne opatrenia zavádzajú aj čerpacie stanice Slovnaft.

 

Rafinéria Slovnaft je spoločnosťou strategického významu a plní dôležitú funkciu z pozície výroby a dodávok palivami. Spoločnosť je zároveň prevádzkovateľom siete čerpacích staníc, ktoré sú predmetom kritickej infraštruktúry štátu pre zásobovanie palivami. "Cieľom všetkých prijatých opatrení preto je, aby bola zabezpečená bezpečnosť zamestnancov, spolupracovníkov a zákazníkov a zároveň zachovaná kontinuita výroby a dodávok produktov na trh,“ zdôraznil Molnár. 
 
Slovnaft svojich zamestnancov priebežne informuje o vývoji situácie a prijímaných opatreniach od začiatku februára. Zamestnanci už zrušili bežné domáce i zahraničné pracovné cesty a nahradili ich digitálnymi nástrojmi, zrušili sa podujatia a školenia. Výrazne sa tiež obmedzili stretnutia a návštevy v rámci celej spoločnosti. Rozšírila sa možnosť práce z domu a môžu ju využívať všetci, u ktorých nie je nevyhnutná prítomnosť na pracovisku. V rámci spoločnosti sa tiež pravidelne dezinfikujú spoločné priestory. Od budúceho týždňa Slovnaft uzatvorí jedálne a výdajne stravy a jedlá pre zamestnancov bude zabezpečovať formou rozvozu alebo prostredníctvom automatov. Zavedie sa tiež preventívne meranie teploty pri vstupe do výrobnej zóny spoločnosti. 
 
"O opatreniach na ochranu pred šírením infekčného ochorenia boli informovaní aj pracovníci na čerpacích staniciach. Zároveň sa zavádzajú nové hygienické pravidlá a v snahe zamedziť šíreniu nákazy obsluha pravidelne dezinfikuje spoločné priestory a frekventované miesta a plochy na čerpacích staniciach,“ dodal Molnár. 
 
"Aj naším zodpovedným prístupom môžeme rozhodnúť o tom, aký priebeh bude mať pandémia nielen vo firme, ale aj doma, v krajine. Dodržiavaním zvýšených hygienických štandardov, obmedzením kontaktov na nevyhnutnú úroveň, väčšou digitalizáciou práce, zodpovedným prístupom každého z nás doma i v práci, sa vieme lepšie pripraviť na najbližšie náročné týždne. Ako spoločnosť strategického významu urobíme všetko preto, aby sme zabezpečili pre Slovensko a jej obyvateľov kontinuálne zásobovanie ropnými výrobkami,“ konštatoval generálny riaditeľ Slovnaftu Gabriel Szabó.