Poskytovateľ služieb v ropnom priemysle Baker Hughes zaznamenal ďalšiu stratu

Americká spoločnosť Baker Hughes, jeden z najväčších poskytovateľov služieb pre ropný a plynárenský priemysel, oznámila za 1. štvrťrok stratu vyše 450 miliónov USD, výsledky však boli lepšie než v minulom roku. Navyše, po úprave o mimoriadne položky zaznamenala firma zisk, ktorý prekonal očakávania trhov. Informovala o tom agentúra TASR.

 

Spoločnosť v stredu informovala, že za prvé tri mesiace tohto roka zaznamenala stratu 452 miliónov USD (375,07 milióna eur), čo na akciu predstavuje 61 centov. Dôvodom je pandémia nového koronavírusu, ktorá aj na začiatku tohto roka obmedzovala dopyt po službách poskytovaných spoločnosťou. Napriek strate je výsledok výrazne lepší než v minulom roku, keď za 1. kvartál vykázala firma Baker Hughes stratu 10,23 miliardy USD, alebo 15,66 USD/akcia.

Okrem toho, po úprave o mimoriadne položky zaznamenal Baker Hughes zisk, a to na úrovni 91 miliónov USD. Na akciu to predstavuje 12 centov. Spoločnosť tak prekonala očakávania trhov, ktoré počítali s upraveným ziskom na úrovni 11 centov/akcia.

Tržby za 1. kvartál dosiahli 4,78 miliardy USD. V rovnakom období minulého roka zaznamenala spoločnosť tržby na úrovni 5,43 miliardy USD. V tomto prípade mierne zaostala za odhadmi analytikov, ktorí počítali s poklesom tržieb na 4,80 miliardy USD.

(1 EUR = 1,2051 USD)