Plynári spúšťajú svoj prvý podcast Otvorene o plyne

Slovenský plynárenský a naftový zväz (SPNZ) spúšťa prvý slovenský plynárenský podcast Otvorene o plyne. SPNZ tak chce podporiť komunikáciu plynárenských tém cez odborný webový portál slovgas.sk a informovať verejnosť o tom, čo sa deje v plynárenstve, informoval o tom vo štvrtok výkonný riaditeľ SPNZ Richard Kvasňovský. Zväz sa tak pridal k firmám a združeniam, ktoré už tento komunikačný kanál využívajú. Napríklad vlani na jeseň podobný projekt spustila Slovenská asociácia pre elektromobilitu. Správu priniesla agentúra TASR.

      "SPNZ chce týmto moderným komunikačným kanálom komunikovať aktuálne i dlhodobo zaujímavé témy. Plynárenstvo môže významnou mierou prispieť k splneniu klimatických cieľov znížením emisií skleníkových plynov a k vyčisteniu ovzdušia," uviedol Kvasňovský. Názov podcastu podľa neho znamená, že sa SPNZ nebudem vyhýbať ani témam, ktoré pre plynárov nie sú príjemné. Zväz chce prostredníctvom podcastu predstaviť známe i menej známe osobnosti odvetvia, ktoré sa s poslucháčmi podelia aj o informácie zo zákulisia biznisu.
      V úvodnej epizóde bude témou zákulisie rokovaní medzi Ruskom a Ukrajinou o novej dohode o tranzite zemného plynu a o tom, ako ich vnímala slovenská strana, ktorú zastupoval aj generálny riaditeľ spoločnosti Eustream Rastislav Ňukovič. Podcast Otvorene o plyne bude voľne a zadarmo dostupný na webe slovgas.sk a na platformách Soundcloud, Anchor, Spotify či Google Podcasts.